لباس فرم بیمارستان به لباس و مانتوهایی گفته می‌شود که پرسنل بیمارستان اعم از پزشک و پرستار، دانشجو و سایر کادر درمان به عنوان پوشش رسمی استفاده می‌کنند. از بچگی لباس‌های سفید روپوش مانند برای ما یادآور پزشکان و پرستاران بوده‌ است. لباس روپوش بیماران در فضای بیمارستانی، با روپوش پرستاران و سایر پرسنل بیمارستانی متفاوت است. معمولا قانون‌گذاری در زمینه پوشیدن لباس فرم برای پرستاران و پزشکان در محل کار، توسط کارفرما یا مدیران بیمارستان صورت می‌گیرد. عده‌ای نیز به سلیقه خود این نظم در پوشش را رعایت می‌کنند. اگر قصد خرید لباس فرم بیمارستان را دارید و می‌خواهید از قبل با ویژگی‌های یک یونیفرم راحت و زیبا آشنا شوید، این مطلب از مجله مد و زیبایی ماهپار را تا انتها بخوانید.

لباس فرم پرسنل بیمارستان

لباس فرم بیمارستان، پوشش حرفه‌ای برای بهبود بهداشت و امنیت بیماران و کارکنان

کارکنان بیمارستان برای انجام وظایف خود به صورت مستمر با بیماران در تماس هستند. لباس فرم بیمارستان به‌عنوان یک پوشش حرفه‌ای، به کارکنان بیمارستان کمک می‌کند که در اجرای وظایف خود بهتر عمل کنند و به بیماران اعتماد و اطمینان بیشتری بدهند. در زیر به برخی از دلایل استفاده از لباس فرم بیمارستان پرداخته شده است:

  • بهبود بهداشت و رعایت استانداردهای حرفه‌ای

لباس فرم بیمارستان به کارکنان بیمارستان کمک می‌کند تا بهداشت شخصی خود را حفظ کنند و از پخش ویروس‌ها و باکتری‌ها جلوگیری کنند.

  • بالا بردن امنیت

یونیفرم بیمارستان به شناسایی کارکنان بیمارستان کمک می‌کند و به بیماران اطمینان می‌دهد که افرادی که با آن‌ها در تماس هستند، حرفه‌ای و مرتبط با حوزه پزشکی هستند و امنیت آن‌ها را تضمین می‌کنند.

  • بهبود تصویر بیمارستان

رعایت کد پوشش بیمارستان، به کارکنان بیمارستان کمک می‌کند تا در نظر بیماران و عموم جامعه به عنوان یک سازمان حرفه‌ای و مطابق با استانداردهای بالای سلامت و بهداشت معرفی شوند.

ویژگی‌های ظاهری لباس فرم بیمارستانی

لباس‌های فرم برای ایجاد نظم در یک سازمان طراحی شده‌اند، اما لباس‌های فرم بیمارستانی عموما برای تفکیک متخصصان و کادر درمان از بیماران و افراد ملاقات‌کننده کاربرد دارند. مانتوهای فرم بیمارستان، خوش دوخت بوده و از طراحی منحصر به فردی برخوردار می‌باشند و در این مورد با روپوش‌های سفید و صورتی ارزان قیمت قابل عرضه در داروخانه‌ها تفاوت بسیاری دارند.

غالبا لباس‌های فرم بیمارستانی با پارچه‌هایی با رنگ‌های روشن دوخته می‌شوند تا از این طریق کارکنان کثیفی و لکه را سریعا تشخیص داده و لباس را تعویض کنند. اصلی‌ترین رنگ کاربردی در پوشش‌های بیمارستانی، رنگ سفید است. بهتر است مانتو فرم بیمارستانی راحت بوده و در سایز مناسب برای شخص دوخته شده باشد تا ساعت‌های پرفشار کاری راحت‌تر سپری شوند. آقایان نیز در محیط‌های بیمارستانی و کلینیک‌ها از یونیفرم‌های مخصوص استفاده می‌نمایند.

انواع روپوش فرم بیمارستانی

  • لباس فرم پزشکان
  • لباس پرستاران
  • لباس بیماران
  • لباس ویژه اتاق عمل
  • لباس‌ فرم ویژه خدمات
  • لباس‌ بارداری
  • لباس فرم ماما

لباس فرم بیماران

بیماران بستری شده در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی، روپوش‌های ارائه شده توسط این مراکز را می‌پوشند. غالبا جنس این لباس‌ها یکبار مصرف بوده و لوگویی از بیمارستان روی آن درج می‌شود. بیماران در بدو ورود به بخش، این لباس‌ها را تحویل می‌گیرند. لباس فرم بیمار از جنس ترگال یا تترون بوده و بسیار راحت و خنک می‌باشد. عموما لباس فرم آقایان به رنگ آبی و زنان به رنگ صورتی است، این مورد با توجه به مراکز درمانی مختلف، متغیر است.

لباس فرم پرسنل بیمارستان

منظورمان از پرسنل بیمارستان، تکنسین‌ها و منشی‌ها، همکاران پذیرش، دستیاران و افراد دیگری به جز پزشکان و پرستاران می‌باشند که در مراکز درمانی فعالیت می‌کنند. الزام رعایت بهداشت برای پرسنل بیمارستان نیز وجود دارد. لباس فرم پرسنل بیمارستان تشابه زیادی با لباس پرستاران دارد.

لباس بخش اتاق عمل

حساس‌ترین بخش یک بیمارستان اتاق عمل آن می‌تواند باشد. مهم‌ترین اصل در این اتاق، اصل رعایت بهداشت و نظافت جمعی است. اغلب لباس‌های فرم اتاق عمل به رنگ‌های آبی و سبز انتخاب می‌شوند. کادر اتاق عمل کلاه، کفش ویژه و دستکش نیز دارند. پارچه لباس‌های بخش اتاق عمل، قابلیت استریل شدن دارند و بعد از اتمام هر عمل، نظافت و استریل کردن آن‌ها باید به جدیت انجام شود.

مانتو فرم نیروهای خدماتی بیمارستان

رنگ لباس نیروهای خدماتی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی عموما سرمه‌ای انتخاب می‌شود. انتخاب باکیفیت‌ترین جنس پارچه برای دوخت این لباس‌ها به دلیل نیاز به شستشوی روزانه، اهمیت بالایی دارد.

لباس فرم پزشکان

جنس لباس پزشکان از پلی استر یا پنبه بوده و عموما از دو تکه روپوش و شلوار تشکیل می‌شود. 

لباس فرم بارداری بیمارستانی

جنس پارچه لباس بارداری بیمارستان معمولا ترگال و تترون هست. این لباس برای تامین راحتی بیمار، فضای آزادتری به نسبت سایر لباس‌های فرم برای شخص ایجاد می‌کند.

یونیفرم بیمارستانی

نحوه انتخاب یونیفرم بیمارستانی

دسته‌بندی لباس‌های فرم بیمارستانی به دو صورت است. لباس پرسنل درمان و لباس بهداشتی.

به لباس‌های یکبار مصرف ارائه شده در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی لباس‌های بهداشتی گفته می‌شود. لباس پرسنلی نیز همان لباس‌هایی هستند که کادر درمان در طول روز می‌پوشند. در انتخاب هر دو نوع از لباس‌های فرم، بهداشت و راحتی را مورد توجه قرار دهید.

مهم‌ترین نکات در انتخاب لباس فرم بیمارستانی چیست؟

پاکیزگی، خنکی، آسایش و راحتی، سهولت در شستشو، سایزبندی

علت انتخاب رنگ‌های مختلف در لباس‌های فرم یک بیمارستان چیست؟

تفکیک حیطه کاری کارکنان مختلف از یکدیگر و از بیماران و همراهان

آیا پوشیدن لباس فرم برای تمام اعضای یک بیمارستان الزامی است؟

عموما بله

نکات مهم در انتخاب لباس فرم

  • رعایت اصول بهداشتی در حد استاندارد بیمارستانی
  • ایجاد آسایش و راحتی
  • خنک بودن
  • مقاومت در برابر رطوبت
  • داشتن جیب برای قرار دادن ابزار مورد نیاز
  • وجود تعادل میان راحتی و هزینه
  • رعایت رنگ‌بندی تعیین شده
  • توجه به سایزبندی و اندازه
  • رعایت مد و زیبایی 

جمع‌بندی

در این مقاله انواع لباس فرم بیمارستانی و ویژگی‌های آن مورد بررسی قرار گرفت. افراد شاغل ساعت‌های طولانی لباس فرم را بر تن دارند و به همین دلیل، راحتی، خنکی و باکیفیت بودن جنس یونیفرم‌های کاری اهمیت بالایی دارد. ما در فروشگاه ماهپار انواع لباس فرم اداری را با اولویت قرار دادن کیفیت و دوخت زیبا تولید و عرضه می‌کنیم. ماهپار از جدیدترین متدهای روز و پیشرفته‌ترین امکانات برای طراحی‌ لباس فرم اداری استفاده می‌کند.

منابع : absoluteapparel.com ، thefashionisto.com